fbpx
duurzaam vakantiehuis

Weer een stap dichter bij een modern, duurzaam vakantiehuis

In 2018 publiceerden we “Onze visie voor de toekomst” op onze blog, nadien volgde “Eerste stappen naar een modern duurzaam vakantiehuis” in 2020. Ondertussen hebben we nog stappen verder gezet en is het opnieuw tijd voor een update…

Inmiddels hebben we al de kamers een mooi kleurtje gegeven en hebben zij al wat meer uitstraling. De energieverslinders van licht en verwarming werden aangepakt. Je kan onze vorderingen volgen op onze sociale media via Facebook of Instagram.

Uiteraard houden we er hier niet bij op. Koen en ik zijn al aan het nadenken wat de volgende stap zal zijn… Misschien een nieuwe kachel die minder CO2 uitstoot?

De volgende stap

Uiteraard houden we er hier niet bij op. Koen en ik zijn al aan het nadenken wat de volgende stap zal zijn… Misschien een nieuwe kachel die minder CO2 uitstoot?

De vierde en laatste slaapkamer is in zijn kleurtje gezet. Koen timmert nog een mooi hoofdeinde in elkaar en ook deze kamer kan er weer tegen.

Februari 2024

Slaapkamer 4 is klaar

De vierde en laatste slaapkamer is in zijn kleurtje gezet. Koen timmert nog een mooi hoofdeinde in elkaar en ook deze kamer kan er weer tegen.

De oude, energieverslindende accumulatoren die de leefruimte verwarmde waren toe aan modernisering. We hebben deze stelselmatig vervangen met energiezuinigere toestellen. Dat maakt dat wij intussen evenveel energie opwekken met de zonnepanelen als dat we effectief verbruiken. Dat is dus 100% hernieuwbare energie!

November 2022

Installatie van energiezuinigere verwarming

De oude, energieverslindende accumulatoren die de leefruimte verwarmde waren toe aan modernisering. We hebben deze stelselmatig vervangen met energiezuinigere toestellen. Dat maakt dat wij intussen evenveel energie opwekken met de zonnepanelen als dat we effectief verbruiken. Dat is dus 100% hernieuwbare energie!

Inmiddels zijn ook twee van de drie kamers op de bovenverdieping in een fris kleurtje gezet.

Februari 2022

Volgde twee kamers op de bovenverdieping

Inmiddels zijn ook twee van de drie kamers op de bovenverdieping in een fris kleurtje gezet.

De eerste kamer die we in een nieuw fris kleedje zetten was de kamer op de gelijkvloers met de aansluitende badkamer.

Februari 2021

De eerste kamer is klaar

De eerste kamer die we in een nieuw fris kleedje zetten was de kamer op de gelijkvloers met de aansluitende badkamer.

Intussen hebben we ook onze verlichting vervangen met duurzame LED-verlichting. Dat was ook één van onze beloftes. Hierdoor verlagen we het reële elektriciteitsverbruik. Daar heeft Koen zich afgelopen maand voor ingezet. In alle ruimtes zijn momenteel de lichtarmaturen vervangen naar LED-verlichting. Er rest ons nog de nachthal, maar ook daar zal snel verandering in komen. Met de aanpassing van de verlichting zetten we ook de eerste stap in de opfriswerken van het vakantiehuis.

Juli 2020

Nieuwe lichtarmaturen

Intussen hebben we ook onze verlichting vervangen met duurzame LED-verlichting. Dat was ook één van onze beloftes. Hierdoor verlagen we het reële elektriciteitsverbruik. Daar heeft Koen zich afgelopen maand voor ingezet. In alle ruimtes zijn momenteel de lichtarmaturen vervangen naar LED-verlichting. Er rest ons nog de nachthal, maar ook daar zal snel verandering in komen. Met de aanpassing van de verlichting zetten we ook de eerste stap in de opfriswerken van het vakantiehuis.

Uiteraard heeft de COVID-crisis ons ook voor uitdagingen gezet. Toch is hier iets positiefs uit voort gekomen. De gezondheidscrisis heeft gemaakt dat wij in het gebruik van kuisproducten hebben gesnoeid. Dat lijkt in het eerste opzicht alsof we de hygiëne verminderen, maar niets is minder waar. Wij hebben het gebruik van agressieve kuisproducten drastisch kunnen verminderen door gebruik te maken van stoomreiniging. Deze milieuvriendelijke manier van schoonmaken zorgt voor een optimale hygiëne zonder gebruik van kuisproducten. Het maakt gebruik van stoom op een heel hoge temperatuur en druk, hierdoor krijgen we een hygiënisch resultaat zonder chemicaliën. Een hele verademing voor de natuur rondom ons huis.

Maart 2020

Lockdown

Uiteraard heeft de COVID-crisis ons ook voor uitdagingen gezet. Toch is hier iets positiefs uit voort gekomen. De gezondheidscrisis heeft gemaakt dat wij in het gebruik van kuisproducten hebben gesnoeid. Dat lijkt in het eerste opzicht alsof we de hygiëne verminderen, maar niets is minder waar. Wij hebben het gebruik van agressieve kuisproducten drastisch kunnen verminderen door gebruik te maken van stoomreiniging. Deze milieuvriendelijke manier van schoonmaken zorgt voor een optimale hygiëne zonder gebruik van kuisproducten. Het maakt gebruik van stoom op een heel hoge temperatuur en druk, hierdoor krijgen we een hygiënisch resultaat zonder chemicaliën. Een hele verademing voor de natuur rondom ons huis.

We opteerden om zonnepanelen te plaatsen. Deze belofte zijn we nagekomen en in juli 2019 werden onze zonnepanelen geïnstalleerd. Met maar liefst 28 panelen! Hierbij vangen we het volledige elektrische verbruik op en gebruiken we dus 100% groene stroom. 

Juli 2019

Installatie van de zonnepanelen

We opteerden om zonnepanelen te plaatsen. Deze belofte zijn we nagekomen en in juli 2019 werden onze zonnepanelen geïnstalleerd. Met maar liefst 28 panelen! Hierbij vangen we het volledige elektrische verbruik op en gebruiken we dus 100% groene stroom. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *