fbpx
visie

Onze visie voor de toekomst

Met Maison Violette hebben Koen en ik een visie voor de toekomst.
Zo willen wij graag al enkele aanpassingen doen aan het huis om het comfort van onze gasten te verbeteren, maar ook aan het milieu willen we denken. Daarom willen we samen met jou kleine en grote inspanningen leveren om onze ecologische voetafdruk in deze prachtige streek zo klein mogelijk te houden.

Water

Momenteel beschikt het huis al over een regenwaterput met elektrische pomp. Hierbij worden de toiletten, het wasmachine en de kraan buiten voorzien van regenwater. We raden het dus ten sterkste af om te drinken van de kraan buiten!

Als je het niet gewoon bent om een elektrische waterpomp in huis te hebben kan dit zeker wat lawaaihinder meegeven. Wij hebben hier alle begrip voor en trachten dan ook om deze zo snel mogelijk te vervangen door een stiller exemplaar.

Toch willen we jou vragen om samen met ons nog een extra inspanning te leveren om water te besparen. Daarom geven we jullie nog enkele tips mee.

Neem beter een douche dan een bad en beperk je douche met 15 minuten.
Laat de kraan dicht tijdens het tandenpoetsen.
Spaar je afwas tot het één grote vaat of zet het afwasmachine pas op wanneer hij goed gevuld is.
Wil je eens een wasje doen in de wasmachine, gebruik dan een zo laag mogelijke temperatuur.

Elektriciteit

Voor energieverbruik hebben wij ook onze visie. Maison Violette wordt verwarmd met elektrische verwarming. Dit lijkt op het eerste zicht misschien niet de meest ecologische oplossing maar gelet op de invulling van het huis als recreatieverblijf, is dit toch het minst slechte van de opties.

Op korte termijn willen wij al een eerste inspanning leveren door de lampen in het huis te vervangen door LEDlampen. Verder willen wij ons engageren om, wanneer elektrische apparaten aan vervanging toe zijn, erop toe te zien dat deze vervangen worden door energiezuinige exemplaren van een degelijke kwaliteit voor een optimale levensduur.

In een tijdspanne van vijf tot tien jaar zouden Koen en ik het huis graag voorzien van de nodige zonnepanelen. Door zelf stroom op te wekken willen we proberen om de kosten voor verwarming in de winter zo laag mogelijk te houden. Dit vraagt van ons echter een grote financiële inspanning, zowel voor de plaatsing als voor het onderhoud op de lange termijn. Daarom dat we deze plannen op een langere termijn bekijken.

Wachten op de zonnepanelen is niet nodig om toch al te kunnen besparen op onze energiefactuur. Samen met ons kan jij ook een extra inspanning leveren om energie te besparen. Daarom geven we jullie nog enkele tips mee.

Verwarm de badkamer enkel vlak voor gebruik.
Verlucht de kamers 15 minuten per dag, maar sluit dan de ramen en deuren. Het sluiten van de binnendeuren helpt je ook al een hele eind vooruit.
Laat geen elektrische apparaten aanstaan die je niet gebruikt. Er gaat namelijk veel energie verloren door sluipverbruik.
Doe steeds de lichten uit als je een kamer verlaat.
Creëer sfeer door ’s avonds een kleinere lamp te laten branden, in plaats van de grote verlichting.
Bij het koken kan je ook energie besparen, zet bijvoorbeeld de vitrokeramische kookplaat uit enkele minuten voor je klaar bent. Deze blijft nog enkele minuten op temperatuur die je dan optimaal benut.
Heb je een wasje gedaan, geef dan bij droog weer de voorkeur aan onze wasdraad in plaats van onze droogkast.

Wil jij samen met Koen en mij deze visie verder uitdragen dan geven we je graag nog enkele tips mee.

Ga je wandelen of op picknick in de prachtige natuur die Barvaux – Durbuy te bieden heeft? Laat je afval er dan niet achter. Neem dan zeker een zakje mee voor je afval in te verzamelen en deponeer hem bij thuiskomst gewoon in de vuilbak.

Koen en ik houden van een lekker etentje en daarbij komt ook een glaasje wijn of een lokaal biertje aan te pas. Om hier twee vliegen in één slag te slaan gaan wij te voet naar de lokale restaurantjes van Barvaux. Door onze wagen thuis te laten zorgen wij op onze beurt ook weer voor minder CO2-uitstoot.

Deze laatste visie kan je ook makkelijk toepassen voor andere verplaatsingen. Bijvoorbeeld ga je naar de bakker of de slager, ga dan bij deze in het centrum van Barvaux. Je kan er makkelijk te voet of met de fiets naartoe, bovendien steun je de lokale economie! De zelfstandigen van Barvaux zullen je zeker graag zien komen.

One thought on “Onze visie voor de toekomst

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *