fbpx
Uw veiligheid

Uw veiligheid, daar doen we het voor…

Heb jij ze al zien hangen? Die kleine witte bolletjes aan de plafonds in Maison Violette. Dat zijn de nieuwe slimme branddetectoren.

Onze slimme detectoren verzamelen gegevens zoals temperatuur en rook.

Koen heeft de detectoren onlangs geïnstalleerd en nadien geconfigureerd. De detectoren zijn met elkaar verbonden en geven hun gegevens ook door aan ons.

Uw veiligheid

Even in de praktijk…

… Stel er ontstaat brand in de berging, de brandmelder treedt in werking, het alarm gaat af en stuurt onmiddellijk data uit zowel naar al de andere detectoren als naar ons.De andere branddetectoren in huis zullen allemaal alarm geven. Zo merkt iedereen de brand op ook als ze slapen.

Koen en ik ontvangen een sms dat de brandmelders zijn geactiveerd en wij kunnen via een programma zien welke detector de gegevens verstuurd. Vooral wanneer het vakantiehuis leeg staat, geeft ons dat een voordeel om de hulpdiensten toch nog tijdig te kunnen verwittigen.

In de winter is het heerlijk genieten van de warmte van de kachel in ons vakantiehuis, maar dit brengt ook gevaar op CO-vergiftiging.

CO is een geurloos en kleurloos gas dat ontstaat door middel van onvolledige verbranding. Het is een heel licht gas, dat zich mengt met de omgevingslucht en daardoor is het niet te detecteren zonder apparatuur. Daarom hebben wij ervoor gekozen om ook een CO-melder te hangen op de gelijkvloers waar de kachel staat. Deze detector hangt niet aan het plafond zoals al de andere brandmelders, maar aan de muur.

Ondanks de CO-detector blijft het noodzakelijk om de ruimte goed te verluchten bij gebruik van de kachel. Enkele tips voor een goed gebruik van de kachel vind je hier.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *