fbpx
In de omgeving van Barvaux – Durbuy valt heel wat te beleven. Omdat wij jullie graag helpen om de omgeving en de streek te verkennen geven wij enkele tips voor leuke activiteiten in de regio.

 

Durbuy

Op zowat 4,5 km stappen ben je in het stadje Durbuy. Gekend voor zijn smalle straatjes, gezellige terrasjes en diamantmuseum. Bovendien is er een lokale brouwerij en een tochtje met de paardenkoets brengt je doorheen het stadje.

Het is gezellig vertoeven langs de oevers van de Ourthe, vanuit de Belvedere heb je een fantastisch zicht over het historische stadje. Er zijn nog tal van andere bezienswaardigheden en activiteiten zoals een confituurfabriek, minigolf, boog- en karabijnschieten en kajakken.

Wandelaars komen zeker aan hun trekken. In deze idyllische omgeving zijn tal van wandelingen langs het water van de Ourthe of door de bossen rond Durbuy. Je vindt hiervan een brochure bij de Dienst Toerisme in het centrum van Durbuy.

De mooiste wandelingen en fietstochten vind je hier.

Markten

Gezellig kuieren op de markt dat kan ook in de omgeving van Maison Violette, hieronder een overzicht van de lokale markten.

Wie graag een lokaal marktje wenst te bezoeken kan hiervoor terecht op;

  • maandag in Marche
  • woensdag in Barvaux
  • zaterdag in Hotton
  • zondag in Bomal

Oorlogsmonumenten

Voor de geschiedenis- en oorlog liefhebbers zijn er zoals algemeen geweten tal van oorlogsmonumenten die je terugbrengen naar de harde tijden van toen. Met begraafplaatsen en monumenten te Neuville, Hotton, Saint-Hubert, Bastogne uit de tweede wereldoorlog.

Uitstappen

In de omgeving zijn er leuke uitstappen om te doen met het gezin. We hebben enkele van onze favorieten op een rijtje gezet voor jullie, meer lees je hier.

Zoals je ziet is er heel wat te beleven in de prachtige streek van Barvaux.
Blijf je graag op de hoogte van tijdelijk activiteiten tijdens je verblijf, volg dan onze facebookpagina door een like te geven met knop bovenaan.