fbpx

Het jachtseizoen gaat binnenkort van start in Durbuy!

De Ardennen dat is ook de jacht. Al vele jaren leeft er een traditie van de jacht op wild in de Ardennen. Met de jacht zorgen ze niet enkel voor de wildgerechten op je bord, maar bewaken ze ook het evenwicht van wilde dieren in de bossen van Luxemburg.

Tijdens het jachtseizoen kan en mag je nog steeds genieten van de natuur dat de Ardennen te bieden heeft. De jachtkalender van de regio Durbuy kan je hier terugvinden. Er zijn maatregelen van krachten voor een veilige jacht. Wij zetten ze hier nog even op een rijtje.

Toegangen van de bossen

Wanneer je aan de toegang van het bos deze affiches ziet hangen is de toegang verboden. Respecteer deze richtlijn, ze zijn voor uw veiligheid. Bij een rode affiche is de toegang verboden, dat wil zeggen dat het actief jachtgebied is. Bij een gele affiche kondigen ze aan dat er jacht zal gaan plaatsvinden.

Kledij

Tijdens de herfst zijn de bossen op hun mooist met al de bonte kleuren van de bladeren, maar het is ook donkerder in de bossen. Draag daarom kledij met sterk opvallende kleuren, zoals fluo bijvoorbeeld. Vermijd om volledige donker of in camouflage kleedt de bossen in te trekken. Je zichtbaarheid is je veiligheid!

Met de hond

De herfst is het mooiste seizoen voor een fijne wandeling met de hond in de bossen. Toch hou tijdens het jachtseizoen je trouwe vriend aan de leiband in een bos dat aangegeven is als jachtgebied. Een knal van een schot kan hem alarmeren en verontrusten.

Is het bos niet aangegeven als jachtgebied hou je nog steeds best je hond dichtbij je. Het drijven tijdens de jacht kan de dieren in het bos op de vlucht doen slaan. Je hond zou dit kunnen zien als een spel en het op een lopen kunnen zetten.

Geniet van de natuur in alle veiligheid.