fbpx

Waarom je in de herfst moet genieten van de Ardennen.

De Ardennen heeft iets aparts dan de andere streken in België. In de Ardennen is het een heel jaar door altijd gezellig. Vooral de herfst heeft er charme die je nergens anders terug vindt . Het is dan ook de plek met uitstek om je vakantiegevoel te verlengen.

1.    Blijf nog even genieten van de natuur en het buitenleven.

De Ardennen is echt leuk en gezellig in de zomer, maar ook in de herfst kan je er blijven van genieten.

De bladeren beginnen te verkleuren en de bossen hebben dan een mooie uitstraling. Wandelingen diep in de bossen van de Ardennen zijn dan ook niet te missen bij een bezoek aan de Ardennen in de herfst. Afsluiten met een winter barbecue en een avond rond de vuurkorf met vrienden of familie.

2.    Ga burlende herten spotten

Van half september tot half oktober kan je in de bossen bij de Ardennen brullende herten spotten. De prachtige natuurfenomeen luidt echt de herfst in. De herten gaan dan in hun bronstijd en gaan op die manier opzoek naar partner voor te paren. Om de vrouwtjes aan te trekken gaan de mannen hard brullen in de bossen. Lees hier tips om er zeker te spotten.

3.    De lokale keuken leeft helemaal op

De herfst is het culinaire momentum van de Ardennen. Het wildseizoen gaat van start en de koks toveren de lekkerste gerechten op je bord met ingrediënten vers uit de streek. Lokaal geplukte champignons en groenten gecombineerd met een goed streekbier de basis voor de beste wildstoofpotjes van de regio. Dat kan alleen maar smaken!

4.    Bezoek eens een museum

Onze Ardennen heeft een rijke geschiedenis en cultuur en die zetten ze graag wat in de kijker. Er zijn in de streek dan ook heel boeiende musea of historische sites te bezoeken. Leer er alles over de fauna en flora of ontdek moderne kunst. Er valt zekers wat te ontdekken voor jou!

Op de onze pagina “Wat te doen” geven we jullie alvast enkele toppers om te ontdekken.